Polisi Privasi

Bagaimana DANA MUSLEH menjaga privasi anda

Siapa kami

Laman sesawang kami ialah: https://danamusleh.my.

Data peribadi yang kami simpan dan sebab kami menyimpannya

Komen

Apabila pelawat meninggalkan komen di laman kami, kami menyimpan data yang dipaparkan di dalam borang komen, alamat IP pelawat dan “user agent string” pelayar sesawang untuk membantu pengesanan spam.

Satu “string” tanpa kenal dicipta daripada alamat emel anda (juga dipanggil sebagai hash) juga mungkin disediakan kepada khidmat Gravatar untuk melihat seandainya anda menggunakannya. Polisi Privasi Gravatar boleh didapati di sini: https://automattic.com/privacy/. Setelah pengesahan komen anda, gambar profil anda dipaparkan secara umum menurut konteks komen anda.

Media

Jika anda memuat naik gambar ke laman ini, anda patut mengelak daripada memuat naik gambar dengan data lokasi terbenam (embedded location data – EXIF GPS). Pelawat boleh memuat turun dan mengeluarkan mana-mana data lokasi daripada gambar-gambar di laman ini.

Borang Perhubungan

Apabila anda mengisi mana-mana borang di laman ini dan menghantarnya, kami akan menyimpan data yang dipaparkan pada borang tersebut dan menggunakannya pada konteks yang disebutkan pada laman yang memaparkan borang tersebut.

Kami tidak akan kongsikan maklumat perhubungan anda dengan mana-mana pihak luar IKRAM Musleh dan penggunaan data tersebut adalah terhad kepada konteks dalam paparan borang tersebut sahaja.

Kuki (Cookies)

Jika anda meninggalkan komen di laman ini, anda boleh memilih untuk simpan nama, emel dan laman anda di dalam kuki. Ini bertujuan untuk memudahkan anda apabila meninggalkan komen lain pada masa akan datang supaya anda tidak perlu lagi mengisi data yang sama.

Kuki ini akan tamat tempoh setelah setahun.

Jika anda melawat laman log masuk kami, kami akan menentukan sama ada pelayar anda menerima kuki. Kuki ini tidak mengandungi maklumat peribadi dan akan dibuang apabila anda menutup pelayar anda.

Apabila anda log masuk, kami juga akan menetapkan beberapa kuki untuk menyimpan maklumat log masuk anda dan pilihan paparan skrin anda. Kuki log masuk akan bertahan dua hari, dan kuki pilihan paparan skrin akan bertahan setahun. Sekiranya anda memilih, “remember me“, sesi log masuk anda akan bertahan selama dua minggu. Jika anda log keluar daripada akaun anda, kuki log masuk akan dibuang.

Jika anda menyunting atau menyiarkan artikel, satu kuki tambahan akan disimpan dalam pelayar anda. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan hanya menunjukkan ID utusan (post ID) artikel yang baru sahaja anda sunting. Ia akan tamat tempoh setelah sehari.

Kandungan terbenam daripada laman lain

Artikel di laman ini mungkin mengandungi kandungan terbenam (cth: video, imej, artikel dan lain-lain). Kandungan terbenam akan dikira sama seperti seakan-akan pelawat melawat laman satu lagi.

Laman-laman ini mungkin mengutip data tentang anda, menggunakan kuki, membenamkan “third-party tracking“, dan memantau interaksi anda dengan kandungan terbenam itu, termasuk menjejak interaksi anda dengan kandungan terbenam jika anda mempunyai akaun di laman tersebut dan anda telah log masuk ke laman tersebut.

Analitik

Kami menggunakan Google Analytics untuk mengesan data pelawat secara umum tanpa menyimpan data peribadi anda. Maklumat ini kami gunakan untuk meningkatkan khidmat kami baut pelawat berdasarkan kepada data pengguna daripada alat analitik yang digunakan.

Dengan siapa kami kongsikan data anda

Secara umum, kami tidak kongsikan data anda dengan pihak luar IKRAM MUSLEH.

Namun sekiranya ada keperluan untuk kami kongsikan mana-mana data, kami akan nyatakan bagaimana kami akan kongsikan data tersebut sebelum kami mengutip data tersebut.

Berapa lama kami simpan data anda

Jika anda tinggalkan komen, komen tersebut dan metadatanya akan disimpan tanpa had waktu. Ini adalah supaya kami boleh mengecam dan mengesahkan komen-komen sambungan secara automatik berbanding terus menahan komen tersebut dalam senarai moderasi.

Bagi pengguna yang mendaftar di laman kami (jika ada), kami juga menyimpan maklumat peribadi yang mereka berikan di profil pengguna masing-masing. Semua pengguna boleh lihat, sunting atau padam maklumat profil pengguna sendiri pada bila-bila masa (kecuali mengubah nama pengguna). Administrator laman juga boleh melihat dan menyunting maklumat tersebut.

Hak-hak anda terhadap data anda

Jika anda mempunyai akaun di laman ini, atau pernah meninggalkan komen-komen, anda boleh meminta untuk menerima fail eksport data peribadi yang kami simpan tentang anda, termasuk data yang anda berikan kepada kami. Anda juga boleh meminta kami memadamkan mana-mana data peribadi yang kami simpan tentang anda. Ini tidak termasuk data yang kami wajib simpan untuk tujuan pengurusan, legal atau keselamatan.

Ke mana kami hantar data anda

Komen pelawat mungkin disemak melalui khidmat pengesanan spam automatik.

Maklumat pembayaran akan diproses melalui Billplz.

Maklumat tambahan

Bagaimana kami melindungi data anda

Kami memastikan bahawa laman ini menggunakan SSL agar komukasi antara anda dan pelayan kami selamat.

Pihak-pihak ketiga yang kami terima data daripada mereka

Kami menerima data tentang pengesahan pembayaran anda daripada Billplz Sdn Bhd melalui sistem pembayaran mereka.